Første blog! (my progress so far)

Så er jeg begyndt at blogge. Formålet med dette er, så mine bekendte kan følge med i, hvad jeg laver, når jeg drager til USA her til sommer.

Sidste år omkring februar kom jeg lige pludselig på, at jeg ville være udvekslingsstudent. Jeg overvejede det nogle dage, og så meldte jeg mig til det. Grunden for, at jeg valgte Explorius, er fordi jeg klikkede rundt på mange andre organisationer på nettet. Udfra fra alle dem synes jeg, at Explorius var den der lød bedst for mig. Det var faktisk min daværende kæreste, som gav mig lidt inspiration til at blive en udvekslingsstudent. Hun er selv udstationeret i Kina med sin familie i 4 år, og der går hun på en amerikansk high school.

I sommers var jeg så til et interview vedrørende eventuelt ophold i USA. Det gik meget godt og jeg blev derved godkendt af Explorius.
I september begyndte det for alvor. Jeg skulle udfylde en "application" til min under organization i USA ved navn ISE (International Student Exchange). Denne "application" var 25 sider lang, og min læge, engelsklærer, skoleinspektør, min mor og jeg selv skulle hver især udfylde små afsnit i den. Mange af siderne skulle printes ud og udfyldes i hånden og scannes ind igen og så udfyldt på computeren, udfra de oplysninger, der stod på det indscannede dokument. Jeg fik det hele gjort klar cirka en uge før det skulle være færdigt (omkring midten af oktober). Explorius kiggede det igennem for småfejl, hvilket resulterede i, at jeg måtte rette få ting.
Så blev den sendt afsted og små 3 - 4 uger senere var den godkendt af ISE. Vi havde her november måned, og ISE skrev, at de nu ville begynde at søge efter en værts familie til mig. Dette var jeg selvfølgelig meget glad over. Dog skrev Explorius, at jeg lige skulle op i en såkaldt engelsk test, ved navn SLEP-test, før at de kunne begynde at søge efter en værts familie til mig.

 Denne test tager jeg den 7 februar i Odense. Så vidt som jeg har forstået på andre, er denne SLEP-test ikke svær. Hele testen skulle vidst nok kun består af "multiple choice".
Udover det så mangler jeg et skud Engerix (Hepatitis b vaccine) endnu, og så skal jeg også lige have en tuberkulose test til foråret.
Den 12 maj skal jeg til info-møde i Vejle samen med alle de andre kommende udvekslingsstudenter, som bor tæt på Vejle.
Til sommer skal jeg også søge visum. Der skal jeg udfylde en masse papirer 100% korrekt, og så efterfølgende skal jeg hen til den amerikanske ambassade i København og snakke angående mit visum.
Jeg regner med, at jeg får min værts familie i foråret. Det gør de fleste nemlig. Dog kan jeg ikke være sikker.

Ha' det godt til jeg blogger næste gang...

Kommentarer

  1. Lyder spændende! Jeg skal selv rejse med Explorius til UK. Tjek min blog, www.amalieuk.blogspot.com :)

    SvarSlet
  2. Hej Lau!
    Jeg vidste ikke du skulle være udvekslingsstudent, men det lyder da mega fedt! Jeg følger din blog nu :)
    Du kan også kigge forbi min, hvis du har lyst -
    forunderligt.blogspot.com

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære opslag fra denne blog

Så prøver vi at blogge igen...

Tredje blog indlæg

Soft Landing Camp i New York 2012